معماری و عمران از اولین قدمها در طراحی جایگاه سوخت است. پس از تایید کامل محل احداث جایگاه و تعیین نوع جایگاه، ابتدا باید طرح و نقشه جایگاه تعیین و قسمتهای مختلف آن جانمایی شود تا محل دیگر تجهیزات را بتوان مشخص کرد. لذا در این محتوا به بررسی طراحی جایگاه سوخت، فرایندهای معماری و عمران پرداخته خواهد شد.
جایگاه سوخت یا پمپ بنزین با اینکه در دسته کسب و کارهای خرده فروشی قرار میگیرد اما قسمتهای مختلفی را شامل شده و همچنین باید از استاندارد های خاص مربوط به خود پیروی کند. در عین حال پمپ بنزین به عنوان یک مجتمع که میتواند شامل تعمیرگاه، سوپر مارکت، کارواش، سرویس بهداشتی و … باشد؛ به صورت مستقیم با عموم مردم در ارتباط است و علاوه بر ایمنی، باید ظاهری زیبا و دلنشین داشته باشد.
بکارگیری کیوسک جهت نصب تجهیزات کنترل و راهبری و همچنین استقرار کارکنان جایگاه لازم می باشد.
سایبان با ابعاد مناسب نیز در محل سکوی عرضه فرآورده نیز توصیه شده است.
محوطه پمپ بنزین لازم است، دارای شیب بندی مناسب (حداقل یک درصد) جهت هدایت آب های سطحی به بیرون باشند.
کلیه لوله کشی ها و کابل هایی که در مسیر تردد خودروها واقع هستند باید در کانال های بتنی قرارگرفته و روی این کانال ها نیز با دال بتنی حتما پوشیده شوند.
کلیه کانال های لوله های فرآورده و کابل های برق با ماسه بادی انباشته شوند.
لازم است کف محوطه محل تردد خودرو در پمپ بنزین با بتن مسلح به ضخامت حداقل 20 سانتیمتر و با لایه سخت کننده رنگی پوشش داده شود.
در محل احداث جایگاه های کوچک لازم است کانال بتنی مقاوم در برابر حریق و انفجار حتما ایجاد گردد تا از انشعابات شهری ( کابل های مخابرات، برق و لوله های گاز و آب) که در محدوده جایگاه سوخت قرار دارند، محافظت شود.
کلیه مصالح مورد استفاده در ساختمان ها، سایبان ها و محوطه جایگاه باید غیر قابل اشتعال و به تایید مراجع ذیصلاح برسد.
:: بازدید از این مطلب : 34
|
امتیاز مطلب : 15
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3